Afghanistan reünie 2 april 2022

16/02/2022

Beste Afghanistan veteraan,

 

Op zaterdag 2 april 2022 zal door de veteranen verenigingen van de Regimenten B&T (VVRB&T) en TD (VVRTT) de reünie Logistieke Operaties Afghanistan worden georganiseerd op de Generaal-majoor Kootkazerne in Stroe. Voor deze reünie worden alle veteranen uitgenodigd die vanaf 2002 hebben gediend in de logistieke- of de verplaatsingsorganisatie ter ondersteuning van de missies in Afghanistan, ongeacht locatie, functie of eenheid. Ook logistiek personeel dat in deze periode in een algemene of staffunctie en/of bij een andere eenheid heeft gediend is van harte welkom. Het gaat in ieder geval om de volgende missies:

 

  • ISAF Stage I (2002 – 2003). Nederland steunde de wederopbouw van Afghanistan met ongeveer 250 militairen;
  • ISAF Stage II (2004 – 2006). Nederland leverde in deze periode o.a. een (paars) Provinciale Reconstructie Team (Provincie Baghlan, Pol-e Khomri);
  • Operatie Enduring Freedom (2002 – 2006). Voor Nederland bestond de kern van deze operatie uit leden van het Korps Commandotroepen;
  • ISAF Stage III (2006 – 2011). Vanaf 2006 concentreerde de Nederlandse bijdrage zich in het zuiden van Afghanistan met achtereenvolgens de Deployment Task Force, de bijdrage aan de Task Force Uruzgan en de Redeployment Task Force. Gelijktijdig met de TFU werd een ATF ontplooid in Kandahar waarin de Nederlandse transport- en gevechtshelikopters, F-16’s en transportvliegtuigen waren ondergebracht. In dezelfde periode zijn er ook aanzienlijke bijdragen geleverd aan verschillende NATO-hoofdkwartieren (o.a. HQ ISAF en RCS in zuid Afghanistan)
  • De Politie Trainingsmissie KUNDUZ (2011 – 2013). Na het vertrek van de Nederlandse troepen uit Uruzgan in 2011 bleef Nederland actief in Afghanistan met een politie trainingsmissie in KUNDUZ;
  • Operatie Resolute Support (2015 – medio 2021). Deze NAVO-missie begon op 1 januari 2015. Nederland leverde per rotatie ongeveer 160 militairen. Het gaat om adviseurs, special forces, medisch personeel, een transporteenheid inclusief beveiliging, een logistieke eenheid en stafofficieren.

 

Het beloofd een mooie reünie te worden met fijne ontmoetingen met je oude kameraden en met mooie, leuke, spannende, stoere, serieuze en emotionele verhalen en herinneringen over deze voor elke veteraan indrukwekkende periode. Neem dan ook vooral eigen foto’s en evt. tastbare herinneringen mee want die kunnen de verhalen nog levendiger maken.

De kosten voor de reünie bedragen € 10,- per persoon, inclusief maaltijd en een drietal consumpties.  Voor deelname kun je je inschrijven via de website van de VVRTT:

 

https://www.regimenttechnischetroepen.com/veteranen-rtt-reunie-2-apr/

 

Het programma ziet er als volgt uit:
10.30 – 12.00 uur            Ontvangst in gebouw 540 (KEK gebouw)
12.00 uur                           Welkom
12.30 – 18.00 uur            Doorlopend programma met presentatie over de missies, maken van rotatie                                foto’s, voertuigenshow, foto expositie, stand van diverse verenigingen etc.                                          etc.

13.00 uur                           warme maaltijd en tap open!

16.30 uur                           Broodjesmaaltijd
circa 18.00 uur                 Einde programma

 

Informeer snel je maatjes en zorg dat je erbij bent op 2 april 2022 in Stroe!

 

Namens de reüniecommissie Logistieke Operaties Afghanistan,

 

Hans Schulz                                                                                  Peter van Harmelen

VVRB&T                                                                                        VVRTT
 

Noot: voor de Coronamaatregelen volgt de reuniecommissie het beleid van de overheid en de maatregelen opgelegd door het Ministerie van Defensie. Ten tijde van het opstellen van deze uitnodiging betekent dat je voor toegang tot de kazerne en de reünie locatie dient te beschikken over een geldige QR-code.